Veluwe

Veluwe

Vakantie op de Veluwe

De Veluwe is een prachtig gebied in Gelderland. Ideaal voor een vakantie met hond. Het gebied staat aan de ene kant bekend om de indrukwekkende natuur. Met natuurlijk het Nationaalpark de Hoge Veluwe, en unieke landschappen en dieren. Maar ook om de leuke stadjes en dorpjes die je hier kunt bezoeken, in een gebied van ongeveer 1000 km². Daarvan zijn overigens ruim 90.000 hectare natuurgebieden in het kader van Natura 2000. En dat is weer een netwerk van beschermde natuurgebieden, dat zich uitstrekt binnen de landen van de Europese Unie.

Topparken wellness banner

Een gebied, dat bovendien aansluit aan een gedeelte van de randmeren. Tussen in dit geval Flevoland en Gelderland, zoals vanzelfsprekend het Veluwemeer. En dat alles maakt dit gebied tot een ideale regio voor recreatie en voor natuurlijk een vakantie. Want bijna geen enkel andere regio in Nederland heeft zowel heidelandschappen, oude dorpen en stadjes, een natuurgebied zoals de Hoge Veluwe, en ook nog eens watersportmogelijkheden die onder andere op het Veluwemeer mogelijk zijn. Je kunt op de Veluwe ook een 8 persoons vakantiehuis met open haard huren. Ideaal omdat er zoveel gratis hout in de bossen ligt.

En het allermooiste? Binnen slechts korte rijtijd bereikbaar, en men spreekt nog Nederlands ook.

Dat zijn de redenen waarschijnlijk, waarom steeds meer mensen die in eigen land de vakantie doorbrengen, de Veluwe uitkiezen om deze vakantie tot een groot succes te maken.

Met hond op vakantie op Veluwe.

Veel hondenliefhebbers gaan met hun hond naar de Veluwe voor een vakantie of weekendje weg met hond. Logisch want de Veluwe is het grootste bosrijke natuurgebied van Nederland.  Als je een vakantie met hond op de Veluwe wilt boeken, kies dan voor een vakantiehuis met omheinde tuin. In plaatsen zoals Nunspeet, Elspeet en t Harde kan je ook op een vakantiepark een huisje met omheinde tuin huren. Je kunt ook een hondenbungalow met omheinde tuin op de Veluwe huren.

Recreatie op de Veluwe

De recreatiemogelijkheden in dit gedeelte van Nederland kan je grofweg splitsen in vier verschillende gedeelten.

landal huisjes met sauna banner

Allereerst de dorpen, stadjes, de historische kernen, en andere bezienswaardigheden.
Daarin is dit gebied ook erg rijk bedeeld. Bijvoorbeeld het stadje Elburg, met de beroemde Vischpoort. En zo zijn er meer oude en historische bezienswaardigheden.

En wat te denken van twee van de belangrijkste dierentuinen, wereldwijd, Burgers Zoo Dierenpark en de Apenheul. En musea als Kröller-Müller en het Openlucht Museum.

Natuurgebieden.
Natuurlijk park de Hoge Veluwe. Maar verder onder andere ook Nationaal Park Veluwezoom en Kroondomein Het Loo en Paleis Het Loo. En vergeet natuurlijk ook niet de unieke natuur bij de randmeren.

Actieve buitensporten.

De Veluwe biedt ook enorm grote mogelijkheden om te wandelen, te fietsen, te mountainbiken, en ga zo maar door.

Daarbij lopen de wandel- en fietsroutes vaak ook nog eens door de unieke natuur. Een natuur die in ieder jaargetijde een ander gezicht laat zien.

Watersport.
Natuurlijk in diverse mooie openlucht en overdekte zwembaden, maar ook op en bij het Veluwemeer.

Van zeilen en waterfietsen, tot zwemmen en vissen. Overigens zijn de randmeren erg in trek bij hobbyvissers, en worden hier prachtexemplaren gevangen. De Veluwe is dan ook een regio waar je gewoon een keer de vakantie moet doorbrengen. Zeker met Oud en Nieuw want op de Veluwe zijn voldoende vuurwerkvrije gebieden. En dan bemerk je dat je je eigenlijk uitstekend hebt vermaakt, maar dat je nog lang niet alles gezien en gedaan hebt. Dus volgend jaar maar weer naar de Veluwe, want dat was toch een perfecte vakantie.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner