Kröller-Müller

Kröller-Müller

Het Kröller-Müller museum, ligt in het Nationaal Park de Hoge Veluwe, en is veel meer dan alleen maar een museum met prachtige werken van één van Nederland haar grootste kunstenaars, Vincent van Gogh, hoewel de collectie met werken van van Gogh de grootste ter wereld is. 90 Schilderijen en ruim 180 tekeningen van de meester.

Topparken wellness banner

Daarnaast herbergt het museum ook werken van andere moderne meesters, en dat zijn ook niet de minsten; Claude Monet, Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Gerges Seurat, en ga zo maar door. Daarnaast worden in het Kröller-Müller ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd, die binnen de kunstwereld van groot belang zijn.

Het Kröller-Müller is dus wat schilderijen en dergelijke een bijzonder museum, dat het levenswerk was van Helene Kröller-Müller, die samen met haar man Anton nagenoeg 11.500 kunstwerken kocht in de periode 1907 – 1922. Toendertijd een beduidende privé-collectie, die al geruime tijd openbaar is, en die je dus kunt gaan bekijken.

Sindsdien zijn er ook talloze kunstwerken bijgekomen, en is het museum uitgegroeid tot één van de belangrijkste kunstcollecties ter wereld.

Het Kröller-Müller is indrukwekkend

Natuurlijk, hoewel dat overigens helemaal niet zo natuurlijk is als je naar diverse andere musea kijkt, herbergt dit prachtige museum, ook andere kunstwerken, dan alleen schilderijen en tekeningen.

landal huisjes met sauna banner

Misschien wel nog indrukwekkender dan de werken van al die belangrijke schilders, zijn de beelden en sculpturen.

En één van de meest geliefde plekken van het museum is de Beeldentuin, één van de grootste in Europa. De Beeldentuin omvat een oppervlakte van maar liefst 25 hectare, met daarin ruim 160 sculpturen. Ook weer van vooraanstaande en bepalende kunstenaars, zoals bijvoorbeeld Rodin, Jean Dubuffet en Joep van Lieshout.

Een museum dus, waar je eigenlijk een bijzonder mooi overzicht kunt krijgen van de moderne kunsten, en waar de meeste bezoekers met stomme verbazing om zich heen kijken.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ligging van het museum, midden in één van de belangrijkste Nederlandse natuurgebieden, Nationaal Park de Hoge Veluwe. Natuurlijk ook een bijzondere plek.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner

One thought to “Kröller-Müller”

Reacties zijn gesloten.