Friesland

Friesland

Vakantie in Friesland.

Vakantie in Friesland boeken? Friesland is éen van de bekendste provincies van Nederland, gelegen in het noorden van ons mooie Nederland.

Met zo’n 650.000 inwoners is Friesland een iets kleinere provincie dan gemiddeld. De hoofdstad van Friesland is Leeuwarden. Men spreekt zowel het Fries, dat voor veel Nederlanders haast niet te verstaan is, als het gewone Algemene Nederlands.

Topparken wellness banner

Ligging
Friesland staat vooral bekend om de rust die het uitstraalt. Het is ideaal om te fietsen of te wandelen., maar je moet wel tegen een fris briesje kunnen. Buiten dat is Friesland ideaal om te ontspannen of om je hoofd eens goed leeg te maken. Ook voor een vakantie met de hond is het een ideaal vakantiegebied. Je vindt er nog ruimte en een vakantiehuis met omheinde tuin is er zeker te huur.

Het mooie Friesland

Groningen en Drenthe zijn ooster- en zuiderburen van Friesland. In het zuiden vind je verder de provincies Overijssel en Flevoland. Friesland wordt vooral omringd door water, veel water! Dat is dan ook meteen het grote kenmerk van de provincie, en datgene dat de meeste toeristen aantrekt.

Het meest bekende water is natuurlijk de Waddenzee. De Friese Waddeneilanden zijn enkel bereikbaar met een veerdienst.

Friesland is de grootste provincie van Nederland qua oppervlakte als je land en water samentelt. Qua landoppervlakte is het de op twee na grootste provincie. Het hoogste punt ligt amper op 45 meter hoogte, de Vuurboetsduin op Vlieland.

landal huisjes met sauna banner

Landschap Friesland.

Friesland is uitgeroepen tot mooiste provincie van Nederland. De natuur wordt er beheerd door de vereniging It Fryske Gea. Het is een organisatie die zich inzet voor het behoudt van het mooie Friese landschap.
Friesland heeft een zeer open landschap omgeven door water. Het Waddengebied is de meest bekende toeristische trekpleister. Ook vogelspotters komen graag naar Friesland om vogelsoorten te spotten. Hondenliefhebbers komen ook graag in Friesland. Als je een vakantiehuis met hond aan het water wilt huren, zijn de Friese Meren ideaal,.

Friesland herbergt ook nog vier nationale parken, deze zijn:
– De Alde Faenen
– Schiermonnikoog
– Lauwersmeer
– Drents-Friese Wold

Will je een vakantie in Friesland doorbrengen, kijk dan goed waar. Er zijn plaatsen waar niet veel te doen valt, en waar het soms lang rijden is naar leuke en mooie plekjes.
Bekijk dus het aanbod vooraf erg goed, want ook al is het een rustige provincie, voor sommigen te rustig, als er niets te doen is.

Heb je een boot, of wil je er één huren, of ga je op een andere manier genieten van watersport, dan zal je in Friesland de tijd van je leven hebben, en alle gezinsleden zullen optimaal genieten. Overigens is Leeuwarden een bijzonder mooie stad, waar je ook goed kunt winkelen, en dus altijd de moeite waard op te bezoeken.

center parcs banner