fietsen in hollands polderlandschap

Fietsvakantie Nederland boeken

Een fietsvakantie Nederland boeken, goed idee.

Wie een vakantie in Nederland wit boeken en van een actieve vakantie houdt, heeft diverse opties. Eén ervan is en fietsvakantie Nederland te boeken. En dan bij voorkeur een fietsvakantie met bagagevervoer en door een professionele reisorganisatie georganiseer. Reisorganisaties met al specialisme fietsvakanties Nederland zijn onder andere EigenWijze Reizen, ANWB Reizen, Fital en TUI. Hier vind je de belangrijkste aanbieders om een fietsvakantie Nederland met bagagevervoer te boeken.

Topparken wellness banner

Bekijk hier alle klavertje vier arrangementen bij Fletcher

Waar in Nederland fietsen?

Nederland is een fantastisch land voor een fietsvakantie. Bijna nergens anders in Europa vind je zulke fijne, bewegwijzerde fietsroutes. Hierbij speelt de ANWB een grote rol is want die is de tussenschakel tussen de fietsers en overheid. En ANWB Reizen organiseert ook zelf unieke fietsvakanties binnen Nederland. Daarnaast biedt de ANWB een gratis fietsrouteplanner aan. Door middel van fietsknooppunten kan je dan zelf eenvoudig een fijne fietsroute samenstellen. Dat doe je bijvoorbeeld al je eens een dagje wilt gaan fietsen of een hotel geboekt hebt met fietshuur.

Bekijk hier alle fietsvakanties bij Eigenwijzereizen

fietsen met vriendinnen

Waar in Nederland kan je het beste een fietsvakantie boeken?

Volgens de kenners bieden de provincies in het Noorden van Nederland de beste fietsmogelijkheden en daarbij moeten we zeker Drenthe, Friesland en de Waddeneilanden noemen. Met als tip “fietsen in Vlieland“. Volgens anderen is Limburg de beste plek voor een fietsvakantie Nederland. En Zeeland is natuurlijk ook geweldig. Een en ander heeft natuurlijk ook te maken met je persoonlijke voorkeur want een fietsvakantie Nederlandse kust kan ook geweldig zijn. Kies in ieder geval een groene provincie uit met veel mooie fietsroutes en gescheiden fietspaden. Die zal je in de Randstad het minste vinden.

landal huisjes met sauna banner

Bekijk hier alle klavertje vier arrangementen bij Fletcher

fitte senioren aan het fietsen

Als 65 plusser een fietsvakantie Nederland boeken

Bij een ouderen vakantie denk je wellicht niet direct aan een fietsvakantie Nederland. Echter de tijden zijn veranderd. Was je vroeger oud met 55 of 60 jaar, de tegenwoordige 70 plussers zijn soms nog “jonge goden”. Als je in Nederland gaat fietsen kom je veel actieve senioren fietsgroepen tegen waarvan de gemiddelde leeftijd boven de 65 jaar ligt en waarbij je ook nog 70 plussers op de sportfiets of racefiets ziet zitten. Een geweldige ontwikkeling waarbij steeds meer ouderen tot op hoge leeftijd blijven fietsen.

Bekijk hier alle klavertje vier arrangementen bij ANWB Reizen

center parcs banner