Zeeland Middelburg

Middelburg

Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland, ligt op het eiland Walcheren, dat tegenwoordig natuurlijk geen eiland meer is. Een bijzondere oude stad. Men kan uit opgravingen opmaken dat de stad al in het midden van de 9e eeuw is gesticht.

Topparken wellness banner

Dat Middelburg een rijk verleden heeft, dat kan je nog steeds in de stad zien. Je vindt er vele histotische gebouwen en monumenten. De meeste uit de 16e en 17e eeuw. En dat is meteen ook de grote charme. En dan vooral aan de waterkant, bij de grachten en in het centrum. Als je een
vakantiehuis Zeeland wilt huren en van oudheid en cultuur houdt, is Middelburg jouw stad!

Het is voornamelijk het historische centrum dat veel toeristen weet te trekken. De bezienswaardigheden en attracties liggen op loopafstand van het winkelhart. En ook dat maakt de stad nog aantrekkelijker.

Bovendien zal je niet direct merken dat dit de hoofdstad is van Zeeland. Toch één van de meest geliefde toeristische bestemmingen in Nederland. De stad doet niet echt aan als grote stad, want dat is Middelburg natuurlijk ook niet. De gemeente heeft zo rond de 50.000 inwoners, en dat is niet veel voor een hoofdstad.

Het grote voordeel daarvan is de relatieve rust. Veel rustiger dan andere hoofdsteden. Alhoewel er menig toerist rond kan lopen in de zomermaanden, maar dat maakt het centrum ook weer extra gezellig.

Een historisch stadscentrum dus, met bezienswaardigheden, musea en leuke winkels. Is dat nu niet een ideale combinatie? De historische bezienswaardigheden bekijken, zoals de toren van de Abdij, de Lange Jan, natuurlijk het prachtige stadhuis, Miniatuur Walcheren, en ga zo maar door.

En als je daar genoeg van hebt, biedt het centrum een keur aan gezellige terrasjes, waar je wat kunt drinken en eten. Tenzij je natuurlijk liever meteen naar het winkelcentrum gaat, om te snuffelen tussen alles dat de kooplui aanbieden.

landal huisjes met sauna banner

Middelburg is geschiedenis

En dat doen de kooplui in Middelburg al vele eeuwen. Dus ook dat heeft direct weer te maken met de rijke historie van deze indrukwekkende stad.

We noemden zonet al de bezienswaardigheid Miniatuur Walcheren. Dat is trouwens een nabootsing van het oude eiland Walcheren, zoals dat er vroeger uitzag, toen het inderdaad nog een eiland was. Echt aan te bevelen. Maar dat is van toepassing op meerdere bezienswaardigheden en attracties.

Erg leuk is ook een bezoekje aan de Stalhouderij Schroevers, waar je bovendien met de paardentram een rit kunt maken door de stad. Daarbij valt te melden dat er nog een unieke methode is om de stad te bekijken, en dat is vanaf het water. Je kunt een boottocht maken door de grachten. Daarbij zie je de bezienswaardigheden op een geheel andere manier.

Bij de stad ligt overigens ook het Veerse meer, dat naar het nabijlegen Veere vernoemd is. Ideaal om langs het meer te wandelen, te zeilen of varen met een andersoortige boot, en natuurlijk om te vissen. Als je op zoek bent naar grote vakantiehuizen in Zeeland moet je zeker ook eens bij het Veerse Meer gaan kijken. Daar vind je ook grote vakantiehuizen met eigen aanlegsteiger.

Vanuit Middelburg kan je ook een rondvaart maken op het Veerse meer.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner