Egmond aan Zee

Egmond aan Zee

Vakantie Egmond aan Zee? Egmond aan Zee, een badplaats die midden tussen de duinen ligt, en dus omringd wordt door een prachtige natuur, ligt direct aan de zee, zoals de naam eigenlijk ook al aangeeft. De badplaats wordt vaak gezien als één van de meest populaire badplaatsen in Nederland, en geniet dan ook grote aantrekkingskracht bij zowel Nederlanders als bij toeristen die uit het buitenland afkomstig zijn. Je kunt een vakantiehuisje of hotel in deze prachtige badplaats boeken maar ook kiezen voor een strandhuisje of een all inclusive vakantie.

Topparken wellness banner

Het is een heerlijk gebied, en echt niet alleen op de stranden, hoewel bij mooi weer de meeste mensen vanzelfsprekend hier te vinden zijn in de zomermaanden. Op het zand, of in één van de vele, en gezellige strandtenten, waar je wat kunt eten en / of drinken.

Overigens kan het strand ook bijzonder aantrekkelijk zijn als het weer niet zomers is, en in de andere jaargetijden. Erg mooi kan het bijvoorbeeld zijn bij een storm, en zelfs bij een zware storm.

Egmond aan Zee heeft meer

Egmond aan Zee heeft echter nog veel meer te bieden dan alleen het zandstrand, en de Noordzee. De regio heeft namelijk nog veel meer moois, waarbij je dan voornamelijk aan indrukwekkende bezienswaardigheden kunt denken, en aan alles dat groeit en bloeit.
Enerzijds natuurlijk de natuur, die dankzij de duinen toch wel erg bijzonder is, vooral omdat dit iedere keer dat je het ziet weer veranderd is. Iets dat kenmerkend is voor een duinlandschap. Een vakantie in Egmond aan Zee is puur genieten. Ook als je een weekendje weg Nederland aan zee wilt boeken.

landal huisjes met sauna banner

Wandelen en fietsen Egmond aan Zee

Het mooie aan deze regio zijn ook de vele mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. En dat op uitstekende wandelwegen en fietspaden. Dat maakt Egmond aan Zee ook ideaal voor een groepsvakantie. Je kunt in deze omgeving zelfs een groot vakantiehuis met 10 slaapkamers aan zee huren. En natuurlijk kan je ook op, of via, het strand uitstekende wandelingen maken, en lange fietstochten. Er zijn zelfs mogelijkheden, ook door de duinen, om er per mountainbike op uit te trekken.

Natuur, rust en bloembollenvelden

Wil je het liever wat rustiger hebben, dan kan je ook op een rustige manier de omgeving bekijken, waarbij natuurlijk de bloeiende bollenvelden in het voorjaar uitermate geschikt zijn om per fiets, of per auto eens een ritje door de regio te maken.
Veel mensen zoeken overigens de kleine paadjes op, trekken door de duinen, of langs de beroemde vuurtoren, het grote kenmerk en een veel bezochte bezienswaardigheid. Leuke plekjes trouwens om eens te gaan picknicken. Gewoon wat lekkers meenemen, een kleed, en dan heerlijk in het zand genieten van de overwaaiende wolken.
Het dorpje zelf was van oorsprong een vissersdorp, en alhoewel dit ambacht steeds verder wordt uitgedund, kan je soms nog een vissersboot uit het dorp voorbij zien varen. Mede door deze geschiedenis is Egmond aan Zee een erg gastvrij dorpje, en gezellig. En dat kan je weer zien en ervaren, als je eens door het dorpje gaat wandelen, of hier je vakantie komt doorbrengen. Een vakantie in Egmond aan Zee, Nederland is zó mooi! Ook in het kader van een vakantie met baby is deze rustige badplaats zeker aan te raden.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner