Texel

Texel

Texel, een adembenemende plek om een dagje te komen uitwaaien, of om de zomervakantie te komen doorbrengen, is het grootste Waddeneiland dat bij Nederland hoort. De lengte van het eiland is ongeveer 20 kilometer, de breedte ongeveer 8 kilometer. Het is een ideale plek voor een vakantie voor een grote groep. Met name omdat je heerlijk op het eiland kunt wandelen en fietsen. Door de invloed van zee en wind, en natuurlijk zware en minder zware stormen, kunnen lengte en breedte wat langer en breder worden, of korter. Ook kun je op Texel heerlijk paard rijden of aan watersport doen.

Topparken wellness banner

Het Texel gevoel

Een adembenemende plek dus. Maar dat moet je natuurlijk zelf komen bekijken. En dan gaat het niet alleen maar om het prachtige landschap dat Texel te bieden heeft, of om het even mooie Wad.
Nee, vakantiegangers spreken graag van het Texelgevoel. Een gevoel dat je nergens anders tijdens de vakantie kunt ervaren. Een gevoel dat het af is, dat je thuis bent, en dat je eindelijk tot rust kunt komen. En daar spreekt niet één vakantieganger over, maar dat doen ze bijna allemaal.
Dat ligt natuurlijk aan de gastvriendelijkheid van de bewoners van het eiland, maar ook aan alles wat hier geboden wordt. Want hier kom je om van de rust te genieten, en van de natuur. De combinatie van eiland, en de zee, en alles wat daarbij hoort. Lekker uitwaaien aan de waterkant, genieten op een terrasje, van een wandeling, terwijl je altijd die zilte lucht in je neus voelt. Een gevoel dat niet te omschrijven valt. En daarom moet je nu juist de volgende vakantie eens naar dit prachtige eiland komen. Om dat gevoel zelf te ontdekken, en lief te leren hebben.

Texel is nog meer

Natuurlijk valt er nog veel meer op Texel te beleven. Bijvoorbeeld in de leuke, vaak authentieke dorpjes, De Koog, Den Burg, De Cocksdorp, De Waal, Den Hoorn, Oosterend, Oudeschild, Dennenbos. Waar je natuurlijk, in sommige dorpje, winkels kunt vinden, restaurants, en barretjes. Ideaal om een familie vakantie Texel te beleven.

En waar je prachtige accommodaties kunt vinden. Waar, in welk dorp je wilt verblijven tijdens de vakantie, dat ligt natuurlijk vooral aan je eigen voorkeuren. Als je een vakantie met een grote groep in Texel wilt vieren, kan je kiezen voo een groot vakantiehuis. Je kunt bijvoorbeeld een vakantiehuis 20 personen in de Koog huren of gaan voor een groepsaccommodatie 20 personen.

Wil je snel naar de zee kunnen? Wil je veelvuldig over het eiland wandelen of fietsen? Of wil je van alles kunnen genieten. Het maakt natuurlijk de plek waar je gaat verblijven desto belangrijker. Want Texel is natuurlijk geen klein eiland, waar je in een half uurtje van de ene kant naar de andere kant kunt lopen.

landal huisjes met sauna banner

Zo is De Koog, eigenlijk de enige badplaats op het eiland, maar heeft Den Burg weer een uniek middeleeuws stratenpatroon, dat op veel bezoekers veel indruk maakt. Of misschien wil je liever in Oosterend verblijven? Dat algemeen gezien wordt als het mooiste dorp van Texel.

Waar je ook gaat overnachten, wat je ook wilt doen, we kunnen je maar één ding adviseren. Pak de boot een keer vanaf Den Helder, die één keer per uur naar Texel vertrekt, en kom eens lekker uitwaaien en tot rust komen op dit bijzonder mooie eiland.

Overigens, een speciale bezienswaardigheid is Ecomare, het indrukwekkende natuurcentrum. Waar je de bij het eiland in het wild voorkomende Zeehonden van dichtbij kunt bekijken, de Bruinvissen kunt zien, en een zeer mooi zeeaquarium kunt bewonderen, naast allerlei andere dingen.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner