grachten amsterdam

Stedentrip Amsterdam

Stedentrip Amsterdam, leuk voor een vriendenweekend.

Idee nodig voor een vriendenweekend Nederland? Boek een stedentrip Amsterdam. De hoofdstad van Nederland is natuurlijk Amsterdam. Deze stad telt meer dan 860.000 inwoners en plus alle toeristen en studenten op kamers die niet zijn ingeschreven, heeft deze stad waarschijnlijk doorgaans meer dan 1 miljoen bewoners. En dat maakt Amsterdam een geweldige, maar ook drukke en afleidende stad. Bent u al eens naar Amsterdam geweest om als toerist in eigen land een stedentrip te doen? Amsterdam is zo groot dat u er gerust een aantal dagen voor uit kunt trekken. Er zijn genoeg opties wat betreft hotels, hostels en Airbnb’s, zodat u in ieder geval een goed verblijf kunt regelen in Amsterdam. Een stedentrip Amsterdam, 365 dagen per jaar een goed idee.

Topparken wellness banner

Waarom een stedentrip Amsterdam?

Bent u op zoek om een leuke dag weg te gaan en te shoppen of juist om verschillende musea te bezoeken of de bezienswaardigheden van een stad? Wat ook de reden is: er zijn genoeg steden in Nederland die echt de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Eén van die steden in Nederland is natuurlijk de hoofdstad Amsterdam. Een ideale stad voor een vriendenweekend Nederland. Het is een prachtige en bruisende stad die veel te bieden heeft. Zeker als u kijkt naar de andere steden in Nederland. Dan is Amsterdam absoluut een zeer bruisende en avontuurlijke stad waar heel veel te beleven valt.

Graag vertellen we u natuurlijk wat er allemaal te beleven is in Amsterdam. De stad is opgedeeld in verschillende delen en Amsterdam kent dus zo’n achthonderdduizend inwoners. Dan worden ook de buitendelen van Amsterdam meegeteld bij het aantal verschillende inwoners. In het centrum is in ieder geval het meeste te zien en te ontdekken, maar er zijn ook veel andere buurten waar veel te verkennen is in Amsterdam, zoals de Pijp en Amsterdam Oud-Zuid. Deze laatste luxe wijk ligt dicht bij het centrum, bijna naast het Vondelpark.

Welke parken moet ik in Amsterdam absoluut gaan bezoeken?

Het Vondelpark is het grootste en bekendste park in Amsterdam. U kunt er heerlijke wandelingen maken en eigenlijk iedere dag zijn er talloze mensen te vinden die er van alles doen. Er zijn twee restaurants te vinden waar u wat kunt drinken, maar er zijn ook veldjes waar mensen voetballen, hardlopen of fietsen. Naast het Vondelpark is er het Westerpark, vlak bij het centraal station, ook een mooi park om te zien. Ongeveer een paar honderd meter van het station vindt u al direct De Dam die uitkomt op de beroemde Kalverstraat. Hier bevinden zich meteen de leukste en de duurste winkels langs ’t Spui richting Leidseplein en Rembrandtplein, waar ook veel winkels, bioscopen en theaters te vinden zijn. Vooral rond De Dam zijn er veel restaurants voor toeristen te vinden.

landal huisjes met sauna banner

Buiten het centrum, minder toeristisch

Een tip: probeer iets verder buiten het centrum rond te wandelen, zodat u restaurants vindt die niet gericht zijn op toeristen. Denk bijvoorbeeld aan restaurants in Oost of in De Pijp. Deze restaurants zijn vaak een stuk gezelliger, waardoor u meer kunt ontdekken als u kiest voor een dagje Amsterdam. Verder is er qua cultuur heel veel te doen en kunt u echt veel beleven in het mooie Amsterdam.

Wat is er in Amsterdam te doen qua kunst en cultuur?

Een stedentrip Amsterdam boek je ook vanwege het hoge kunst- en cultuur gehalte. Er zijn ten eerste al een hoop theaters. Voor toneel moet u bij de Stadsschouwburg zijn aan het Leidseplein zijn. Om de hoek van de Stadsschouwburg vindt u ook het DeLaMar Theater en ook het ietwat kleinere Theater Bellevue zit dicht bij het beroemde Leidseplein. In Theater Bellevue kunt u vooral genieten van opkomende cabaretiers die hier hun eerste voorstellingen spelen. Naast het Rembrandtplein vindt u De Kleine Komedie en iets verder nog Carré.

Stedentrip Amsterdam en filmhuis bezoeken

Leuk idee voor je vriendenweekend Amsterdam? Voor de rest zijn er ongeveer tien verschillende filmhuizen in Amsterdam te vinden die gericht zijn op culturele films en de grote bioscopen zijn te vinden bij Pathé. Dicht bij het Rembrandtplein zijn er twee Pathé-bioscopen en vlak bij het Leidseplein een andere bioscoop van Pathé te vinden. Voor de rest zijn er echt talloze hotels en hostels te vinden en is Amsterdam simpelweg een absolute aanrader voor een avontuurlijke en prachtige, onvergetelijke vakantie in eigen land, maar ook voor een dagje weg voor shoppen, vriendenweekend of andere culturele activiteiten. Er is genoeg te doen.

Genoeg te doen in Amsterdam voor vriendenweekend

Wat ons betreft is het nu zeker duidelijk hoeveel er te doen is in Amsterdam. Zou u een vakantie in eigen land willen, dan is Amsterdam dus zeker een optie. Andere opties zijn bijvoorbeeld Terschelling, Vlieland, Groningen of een weekendje Maastricht. Artikelen over deze plekken en steden zijn te vinden op deze website. Zodat u de juiste keuze kunt maken en voorbereid op een stedentrip in eigen land gaat. We wensen u veel succes en plezier bij deze keuze.

center parcs banner