Terschelling

Terschelling

Terschelling, een heerlijke vakantiebestemming voor onder andere een ruige en toch vriendelijke natuur.

Topparken wellness banner

Een vakantie in eigen land, Nederland, kan net zo rustgevend en prettig zijn als een vakantie naar het buitenland. Een populaire Nederlandse vakantiebestemming is het waddeneiland Terschelling.
De gezellige sfeer en de rust zorgen voor een aangename tijd. Ga met een gids over de wallen lopen, bezoek de zeehonden en maak een uitstapje naar de bekende ‘Brandaris’. Terschelling heeft alles in huis voor een geweldige vakantie. Ook als je een vakantiehuis met jacuzzi aan zee wilt huren, zijn er op Terschelling een aantal mogelijkheden. Geniet van een mooie stranden, de rustgevende zee en de uitgerekte duinen. Voor mindervaliden zijn er vele voorzieningen. Je kunt ook een gehandicapten vakantie op Terschelling boeken.

Stap op de boot naar Terschelling

Aangezien Terschelling niet al te ver weg is, kan deze vakantiebestemming gemakkelijk worden bereikt met de auto. Rij naar het plaatsje Harlingen en neem vervolgens de veerboot. Eet een hapje op de boot, want er zitten maar liefst twee restaurants op deze boot.
Alleen de tocht is al een geweldige ervaring, zowel voor volwassen als voor kinderen. Laat je de auto thuis? Dan kan er gebruik worden gemaakt van de snelle dienst, waardoor je al na een klein half uur op het eiland staat.

De Brandaris

De hoofdstad is West-Terschelling en dat is ook gelijk de plek waar de boot tot stilstand komt. Bekijk in deze plaats de bekende vuurtoren van het eiland, en dan hebben we het vanzelfsprekend over de ‘Brandaris’.
Voor de gezelligheid moet er beslist een bezoekje worden gebracht aan West-Terschelling. Er is hier meer dan genoeg keuze aan verschillende restaurants en er kan heerlijk geshopt worden. Er zitten ook meerdere hotels, verschillend in prijsklasse en in niveau. Het is ook mogelijk om een appartement te huren.
Voor rust en plezier is Terschelling een absolute aanrader voor een enerverende vakantie en dat geldt ook voor de kinderen.

Uitgaan op Terschelling

Terschelling kent nog meer leuke dorpen dan alleen West-Terschelling.
Kenmerk EilandWist je dat het eiland een populaire vakantiebestemming is onder jongeren? Dat komt door de grote hoeveelheid aan uitgaansgelegenheden. Voor zowel de rust, als het feestgebruis is deze vakantiebestemming perfect voor een welverdiende vakantie. Mensen die een mindfulness retreat op Terschelling willen boeken, het advies dat niet in het hoogseizoen te doen. In die periode is het niet stil genoeg voor meditatie en bezinningsreizen.

landal huisjes met sauna banner

Het Waddeneiland beschikt dan ook over meerdere stranden, allemaal net wat verschillend van elkaar. Wandel over de wat de rustigere stranden, maak een tocht door de duinen of ga naar één van de drukke en gezellige strandtenten.

Activiteiten op Terschelling
Terschelling is vanzelfsprekend een waddeneiland, dus wadlopen is één van de activiteiten die mogelijk zijn en aanbevolen zijn.

Ga samen met een gids op ontdekkingstocht en leer alles over de onderwaterwereld van de prachtige Waddenzee. Er bestaat zelfs een kans dat er een paar zeehonden langskomen, een unieke belevenis voor ieder mens.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner