Schoorl

Schoorl

Het leuke dorpje Schoorl, ligt in Noord-Holland, en is één van de mooiste plekken om te gaan uitwaaien op het strand en aan de zee, waar je tot aan de horizon kunt kijken. En helemaal om van de rust en wijdsheid te genieten, en tot rust te komen.

Topparken wellness banner

Het dorp ligt aan Nationaal Park de Schoorlse Duinen. Daar kan je de breedste en hoogste Duinen van heel Nederland vinden. In het natuurgebied kan je natuurlijk genieten van heerlijke wandelingen, of per fiets naar het strand fietsen. Het strand dat overigens niet direct met de auto bereikbaar is! In Schoorl kun je leuke vakantiehuisjes en appartementen aan bos of zee huren, ook voor een gehandicapten vakantie want een aantal huisjes en appartementen zijn aangepast voor mindervaliden.

Leuke restaurants en gezellige terrasjes

Schoorl staat niet alleen bekend om de prachtige natuur en de duinen, want het staat ook bekend als een uiterst gezellig plaatsje, met een leuk centrum. Vlak bij dit centrum vind je vakantieparken. Ook voor een rolstoelvakantie Nederland op een vakantiepark. Een centrum met winkeltjes, maar ook met veel terrasjes en goede restaurants. En erg vriendelijk en aantrekkelijk voor kinderen.
Op de klimduin bijvoorbeeld, die je midden in het dorp kunt vinden. Kom je hier een keer voorbij lopen, en daarbij maakt het niet uit wanneer, dan zie je de kinderen ontzettend veel plezier hebben, en de klimduin op en af rennen en buitelen.

landal huisjes met sauna banner

Schoorl – Schoorlse Duinen

Ongeacht dat het zo’n leuk dorpje is, en de gezelligheid in het centrum, komen vanzelfsprekend de meeste gasten en toeristen voor enerzijds de zee en het strand, en anderzijds het Nationaal Park de Schoorlse Duinen.
Werkelijk een ontzettend mooi gebied, met tal van mogelijke wandelingen. En je kunt hier natuurlijk fietsen en mountainbiken. Over mountainbiken gesproken, tussen Schoorl en Bergen ligt het zwaarste parcours voor mountainbikers. Dus als dat je sport is, mag je dat niet missen.

Strand van Schoorl is echt genieten

Het nabijgelegen strand is natuurlijk de hoofdattractie. Ook ideaal voor een weekendje weg met de hond aan zee. Of het nu heerlijk warm weer is in de zomer, of wanneer er een zware herfststorm voorbij trekt, hier zie je altijd veel mensen genieten. Genieten van de vergezichten, de wind, en het plezier op het strand.
En natuurlijk genieten van sport, want het strand is bijvoorbeeld de plek waar meerdaagse wandelevenementen plaatsvinden, en hardloopwedstrijden.
Kom dus ook eens naar Schoorl als je de zee wilt zien en wilt ruiken. De zilte lucht zal je goed doen, en natuurlijk ook hongerig maken, maar daarvoor serveren ze hier op diverse plekken, erg lekkere gerechten.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner