Weekendje Amsterdam

Weekendje Amsterdam

Amsterdam is natuurlijk een echte wereldstad. Ideaal voor een last minute stedentrip want je kunt op ieder moment beslissen om Amsterdam te gaan bezoeken. Een stedentrip Amsterdam is 365 dagen per jaar mogelijk. Amsterdam leeft! Ook met kerstmis en Oud en Nieuw.
Dat is ook de reden dat een weekendje Amsterdam zo leuk is.Even weg in eigen land. Er is namelijk echt heel veel te doen in deze stad en er zijn heel veel bezienswaardigheden in Amsterdam. Wie een idee voor een weekendje weg Nederland zoekt, moet zeker beginnen bij Amsterdam.
De meeste van deze bezienswaardigheden zijn zelfs wereldberoemd.
Hieronder zie je een aantal van deze bezienswaardigheden met wat uitleg erbij.

Topparken wellness banner

Leuk om te doen tijdens een weekendje Amsterdam

De Dam in Amsterdam
Dit is meteen een van de meest bekende bezienswaardigheden in de stad. Bijna iedereen heeft weleens van de Dam in Amsterdam gehoord. Deze mag je dus ook zeker niet missen tijdens je weekendje Amsterdam. Je kunt de Dam zien als het historische hart van Amsterdam. Er worden hier veel belangrijke dingen georganiseerd die jaarlijks terugkeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Dodenherdenking op 4 mei.
Grachtengordel Amsterdam
Amsterdam is de enige stad ter wereld met zo’n grachtengordel. Dit is dus zeker een bezoekje waard tijdens je weekendje Amsterdam. De grachtengordel is hetgene wat Amsterdam onderscheid van andere wereldsteden. Het is dus wel een bijzonder stukje in de stad. De grachtengordel loopt van de Herengracht, de Prinsengracht, de Keizersgracht en de Singel. Je lopen een stuk naast elkaar en eindigen dan allemaal in de Amstel. De grachtengordel staat ook op de Werelderfgoedlijst.

Rembrandthuis Amsterdam
Zoals de naam al zegt is dit het voormalige huis van deze kunstschilder. Hij heeft hier tussen 1939 en 1658 gewoond. Het Rembrandthuis bevindt zich aan de Jodenbreestraat. Rebrandt is uiteindelijk uit dit huis verhuist omdat hij failliet ging en het niet meer kon betalen. Hierna hebben er nog andere mensen in dit huis gewoond. Uiteindelijk is het Rembrandthuis geschonken aan de stichting Rembrandt. Deze hebben het huis in oude staat teruggebracht.

De Wallen in Amsterdam
De Wallen zijn vooral heel erg populair onder de toeristen welke naar Amsterdam komen. Het is een gebied midden in het centrum van Amsterdam. Het is ook direct een van de meest oude gedeeltes van de stad. De Wallen zijn het gebied tussen de Zeedijk en de Warmoesstraat. Wat de Wallen zo populair maakt is de Rosse buurt. Hier wordt prostitutie bedreven. Tip: Als je een last minute citytrip Amsterdam zoekt, boek dan geen hotel aan de Wallen. Er vinden daar tot diep in de nacht activiteiten plaatst en de kans op een slapeloze nacht is groot.

landal huisjes met sauna banner

Amsterdam Dungeon
De Dungeon is een spookhuis midden in het centrum van Amsterdam. Bijna alle wereldsteden hebben haar eigen Dungeon en zo ook Amsterdam. In dit spookhuis worden allemaal dingen uit de geschiedenis nagespeeld door een aantal acteurs. Omdat er altijd mensen uit het publiek bij betrokken worden is elke show altijd helemaal anders. Ben je op zoek naar spanning tijdens je weekendje Amsterdam? Dan is de Dungeon wel echt een aanrader.

Leidseplein Amsterdam
Het Leidseplein is het meest bekende plein midden in het centrum van Amsterdam. Het Leidseplein ontstond in dezelfde tijd als de grachtengordel. Dit betekent dat dit plein al heel erg oud is. Vroeger stond hier de Leidsepoort die van Amsterdam naar Leiden liep. Vandaar ook de naam. Op dit moment bevinden bijna alle bekende uitgaansgelegenheden in Amsterdam zich aan het Leidseplein. Daarnaast zitten hier ook nog wat terrasjes. Ook de allereerste Nederlandse Apple store kun je aan het Leidseplein vinden. Met een weekendje Amsterdam kun je alle kanten op. Ook voor een concert aan één van de Amsterdamse Grachten, bijvoorbeeld het jaarlijkse concert aan de Prinsengracht.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner