De Pier in Scheveningen

De Pier in Scheveningen

Pier in Scheveningen. Deze pier is een pier in de Noordzee, geleden bij Scheveningen.

Topparken wellness banner

Een weekendje Nederland? Dan mag een bezoek aan de Pier in Scheveningen niet ontbreken. Maar wist je dat deze Pier een hele rijke geschiedenis heeft?? In 1961 is dit gebouw geopend. Hij kwam in plaats van de oude pier welke in 1901 geopend was. De pier in Scheveningen doet dienst als horeca-, winkel-, en entertainmentcomplex. In oktober 2013 werd de pier in Scheveningen gesloten omdat deze niet meer voldeed aan de brandveiligheidseisen. Hierna begonnen de verbouwingen en op 18 juli 2015 kon er weer een gedeelte van de pier open.

De indeling van de Pier in Scheveningen

De pier heeft een geheel overdekte wandelpromenade. Daarboven bevindt zich een open wandeldek en aan het uiteinde van de pier zitten 4 eilanden. Op het toreneiland (het achterste eiland aan de rechterkant) staat een uitkijktoren. Deze uitkijktoren heeft een uitkijkplatform op 45 meter hoogte. Bij ideale weersomstandigheden kan er zicht verkregen worden tot wel 17 kilometer. Aan de voet van deze toren bevindt zich een pannenkoekenrestaurant en van de toren zelf kan gebungeejumped worden. In het gebouw welke op het voorste eiland staat (heet ook wel het zonne-eiland) is een restaurant gevestigd.

Staleneiland en Pierateneiland.

Er is een eiland achteraf aan de pier toegevoegd: het stalen eiland. Deze ligt dan ook het verste in de zee en is als enige eiland niet direct verbonden met de wandelpromenade maar met het zonne-eiland. Er was hier een attractie ondergebracht maar deze is gesloten toen de pier in 1991 verbouwd werd. Als laatste is er het pirateneiland. Hier is een amusementshal gevestigd speciaal voor kinderen. Maar dit gebouw is in 2015 verwijderd omdat hier een reuzenrad gebouwd gaat worden.

landal huisjes met sauna banner

Heropening van de Pier in Scheveningen in 2015

Udink heeft de pier voor een bedrag van 3 miljoen verkocht aan KondorWessels vastgoed. Dit werd op 28 oktober 2014 bekend gemaakt. Daarnaast heeft ook investeringsmaatschappij Danzep de pier overgenomen. Danzep explioteerd hotels in Nederland, maar volgens experts wordt er geen hotel op de pier gebouwd. Na veel werkzaamheden om de brandveiligheid weer in orde te krijgen kon de pier weer gedeeltelijk open op 18 juli 2015. De promenade werd gerenoveerd zodat deze een stuk veiliger is voor de bezoekers. Daarnaast werd het bovendek, het restaurant op zonne-eiland, het pannenkoekenrestaurant, de uitkijktoren en de bungy jump-attractie gerenoveerd en daardoor ook weer toegankelijk voor publiek. Zoals al eerder gezegd wordt schateiland vrijgehouden van attracties. Hier wordt later nog een reuzenrad van 42 meter gebouwd. Het staleneiland wordt gesloopt. Dit komt omdat dit eiland door roest is aangetast.

Weekend met hond aan zee in Scheveningen.

Wie een weekendje weg met de hond wil boeken en van strand, zon, zee en shoppen houdt, moet eens een weekendje met hond Scheveningen boeken. In de buurt van Scheveningen vind je zelfs een strand waar honden los mogen lopen. Scheveningen is met de auto, trein, tram en bus bereikbaar. Een weekendje met hond aan zee is een unieke ervaring. vakantiebestemmingen zoals Scheveningen, Noordwijk en Zandvoort aan Zee zijn ideaal voor een weekendje Nederland met hond. En een weekendje met hond aan zee is helemaal genieten.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner