Boijmans Van Beuningen – Rotterdams design
Rotterdam staat bij veel mens in Nederland bekend als de stad zonder centrum, maar is in groeiende mate populair bij toeristen uit het buitenland, en eigen land. Dat komt onder meer door de bijzonder en originele architectuur die je in het centrum van de stad aantreft. Rotterdam lijkt er een sport van te hebben gemaakt om elk jaar met een nieuw spraakmakend architectonisch hoogstandje op de proppen te komen die hordes toeristen naar de Maasstad trekt.
Unieke collectie tekeningen
Voor musea ben je ook aan het juiste adres in Rotterdam. Eén van de meest bekende is het Boijmans Van Beuningen museum, aan het museumpark. Hier tref je vooral creaties aan op het gebied van toegepaste kunst, beeldende kunst, en design. Het museum herbergt een collectie aan tekeningen die je nergens ter wereld zult vinden. Daarnaast biedt Boijmans Van Beuningen een overzicht van Europese en lokale kunst uit oude tijden, die terug gaan tot de middeleeuwen, en van vandaag. Het beroemde schilderij ‘De Toren van Babel” van de Belgische schilder Bruegel hangt hier onder meer.
Ontdekt na overlijden Boijmans
Het ontstaan van het museum gaat terug naar de tijd dat de heer Frans Jacob Otto van Boijmans, die leefde van 1767 tot 1847, een enorme verzameling aan schilderijen en andere kunstvoorwerpen bleek te hebben dat werd ontdekt na zijn overlijden. Omdat men niet goed wist wat met de waardevolle schatten aan kunst, die de heer Boijmans naliet, te doen, werden de schilderijen en overige kunstvoorwerpen ondergebracht in het beroemde Schielandhuis, ook in het centrum van de stad.
Bezoekers komen uit heel de wereld
Helaas hing een deel van de schat bij een brand verloren. Hierna namen kunstliefhebbers en verzamelaars de rol over en richten zij een museum op. In 1958 kwam hier een collectie aan kunst van de bekende Rotterdamse havenbaron van Beuningen bij waardoor het museum zijn huidige naam verwierf. Momenteel biedt het museum plaats aan kunst uit alle delen van Europa, en komen de bezoekers van over heel de wereld.
[wp_ad_camp_1]