Fietsroutes Nederland

Top 10 mooiste natuurfietsroutes van Nederland

Soms is het niet gemakkelijk om een mooie fietsroute door de natuur te vinden. De verstedelijking slaat overal toe. Wij hebben enkele bijzonder mooie routes voor je uitgekozen zodat je weer ten volle van de mooie Nederlandse natuur kunt genieten.

Topparken wellness banner

De prachtige natuur in Nederland

Dorpen rond het Deurzerdiep, Drenthe 40 km
De startplek is Schoonloo en je fietst vervolgens door verschillende Drentse dorpen.

Het is een afwisselende fietsroute waarbij je eindigt in Deurze. Het Deuzerdiep is een deel van de Drentsche Aa, en bestaat uit prachtige stroomdallandschappen.

Nergens in Nederland vindt je een mooier stroomdallandschap dan de Drentsche Aa. Je volgt de kronkelende Drentsche Aa met de fiets, en geniet van het rustgevende geluid van het water.

Bekendelleroute, Achterhoek 32 km
De Bekendelleroute gaat door de Gelderse Achterhoek.

Dit is grotendeels een beschermd natuurgebied. Vervolgens passeer je ook het Kloosterbos en het Bekendellebos.

Het landschap bestaat overwegend uit weilanden en bosschages. Het is een echte schoonheid om dit alles te zien van op de fiets. De vele weilanden worden gekleurd door wollige schapen of koeien.

Een leuk rustpunt, hier is een restaurant met klein speeltuintje, en even verderop kunnen de eendjes gevoerd worden, is de Berenschot’s Watermolen. De fietstocht zelf is overwegend plat, af en toe rij je op zand- of grindpaden.

landal huisjes met sauna banner

Schijndel, Noord-Brabant 40 km
Deze route toont je de schoonheid van Schijndel, een gemeente met veel oog voor fietsers, en het Brabantse land. Je fietst door prachtige natuurgebieden, langs het kasteel van Heeswijk en vervolgens over de oude dijken.

Daarnaast zie je ook het oude landgoed ‘Seldenstate’.

Het leuke aan deze route zijn de vele oude boerderijtjes die je tegenkomt. Het geeft een rustiek karakter aan de fietstocht.

De route start in Schijndel, gaat door de dorpen Heeswijk en Middelrode en eindigt dan terug in Schijndel.

Sallandse land, Overijssel 35 km
Droom je al lang van het Sallandse landschap?

Dan is deze fietsroute een echte aanrader! Je passeert mooie boerderijen en vele oude landgoederen. Ook zie je enkele bezienswaardigheden zoals Havezaten.

De route is goed herkenbaar door de signalisatie op gele, reflecterende bordjes langs de fietspaden. Zo kan je niet verkeerd rijden.

center parcs banner