Weekendje Maastricht

Weekendje Maastricht

Maastricht – Doorwaadbare plek in de Tricht
Het zuiden van Nederland was in oude tijden bezet door de Romeinen en hebben in die tijd een aantal stempels in het heuvellandschap achter gelaten. Het huidige Maastricht was ooit een kleine Romeinse nederzetting en betekent ‘doorwaadbare plek’ in de Tricht, oftewel de Maas. Maar na de val van het Romeinse Rijk kwam het Christendom in opkomst. Dat gebeurde opvallend genoeg in de vorm van een heilige genaamd Sint Servatius.

Topparken wellness banner

In de Middeleeuwen was het één en al Sint Servatius dat de klok sloeg en trof je zijn afbeelding aan op kloosters, in kapellen en parochie kerken.

Genieten tijdens het weekendje Maastricht

Wegvluchten uit de hectiek van het westen
Na de Romeinen hebben de Spanjaarden nog een tijd huis gehouden in het zuidelijke gelegen gebied, maar in 1632 was het dan toch tijd om Maastricht onderdeel te maken van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Helaas waren het in de 19e eeuw de Fransen die Maastricht graag wilden hebben en voegden het toe aan hun eigen republiek. Alle inwoners van Maastricht kregen hiermee in één klap de Franse nationaliteit. Vandaag de dag is het de meest zuidelijke stad van Nederland en een populaire bestemming onder de Nederlanders. Je kunt er heerlijk even weg vluchten van de hectiek in het westen.

Vriendenweekend in Maastricht doorbrengen

Maastricht is een perfecte plek voor een vriendenweekend. In geen enkele andere stad in Nederland vind je zo veel gezellige café’s en uitgaansgelegenheden als in Maastricht. Het Vrijthof is natuurlijk dé plek om te zijn. Hier vind je tientallen terrassen en vaak kan je er genieten van het optreden van artiesten en live muziek. Maastricht een stad voor jongeren, jongvolwassenen en vriendengroepen. Een plek om te lachen en een pintje te drinken!

landal huisjes met sauna banner

Twee kerken in bezoek klap bezichtigen
Een dag, of een heel weekend in Maastricht, staat garant voor plezier en een grote variatie aan dingen die je kunt doen. Zo staan er verspreidt door de stad prachtige kerken zoals de Schatkamer Onze Lieve Vrouwenbasiliek. Hier kun je een grote collectie aan kunstschatten en andere historische voorwerpen bezichtigen. De Sint Janskerk is misschien wel de meest beroemde kerk van de stad en zeker het bezoeken waard. Deze gotische kerk ligt naast de Servaasbasiliek en kun je ze mooi allebei  in één keer gaan bezichtigen.

Vlaai eten op het vrijthof
Naast het bezoeken van kerken en andere historische gebouwen kun je in Maastricht natuurlijk ook heerlijk winkelen en gezellig terrassen. Dat is dan ook precies waarom veel mensen uit het westen naar de Limburgse hoofdstad afreizen, en zich laten onderdompelen in de zo beroemde Limburgse gastvrijheid. Een vlaai, of twee, moet zeker op je agenda staan. Die verorber je bij voorkeur op het vrijthof dat aan alle kanten vol staat met uitzonderlijk gezellige restaurantjes en cafés. Trek gerust een aantal dagen of een lang weekend uit voor een bezoek aan Maastricht, er is voldoende te zien en te doen, in en om de stad.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner

One thought to “Weekendje Maastricht”

Reacties zijn gesloten.