Fruitcorso

Fruitcorso in Tiel

Het fruitcorso in de mooie stad Tiel
Tiel is een stad gelegen in de provincie Gelderland. Tiel is een stad met zo’n tweeënveertigduizend inwoners. De stad heeft zelfs een eigen mascotte.

Topparken wellness banner

Dit is beertje Flipje. Flipje is een fruitbaasje en heel erg bekend in Tiel. Er staat zelfs een standbeeld van Flipje in het centrum.

In Tiel bevinden zich tal van winkelgelegenheden en uitgaansgelegenheden. Tiel is goed bereikbaar met de auto.

De stad is gelegen aan de A15. Er zijn genoeg parkeergarages waar je je auto kunt parkeren. Let op, hier moet je wel parkeergeld voor betalen. Tevens heeft Tiel ook een eigen station. Ook zijn hier mogelijkheden om je auto of je fiets te parkeren.

landal huisjes met sauna banner

Fruitcorso in Tiel
De attractie van Tiel is het fruitcorso. Toeristen uit verschillende landen en plekken in Nederland reizen naar Tiel af om dit mee te maken. Het fruitcorso is één keer per jaar en kost geen geld. Je kunt er naar toe en dit spektabel mee beleven. Het fruitcorso is in het derde weekend van september. Tijdens het fruitcorso komen er allerlei praalwagens voorbij. Dit zijn niet zomaar praalwagens, dit zijn namelijk praalwagens die helemaal zijn gemaakt van fruit. Tientallen vrijwilligers zetten zich elk jaar in om deze schitterende creaties neer te zetten. De praalwagens kunnen wel veertien meter lang worden. Schitterend om dit een keer mee te maken. Voor jong en oud is dit een geweldige belevenis.

Kindercorso
Naast de volwassenen die meedoen aan het fruitcorso bestaat er nu ook de mogelijkheid voor kinderen om mee te werken hieraan. Kinderen kunnen mee rijden of mee lopen tijdens de optocht. Je kunt als kind meedoen als je de leeftijd hebt tussen de vier en twaalf jaar. Er zijn twee categorieën. In de eerste categorie kunnen kinderen meedoen die tussen de vier en zeven jaar oud zijn en in de tweede categorie kunnen kinderen meedoen die tussen de acht en twaalf jaar oud zijn. Voor drie euro vijftig per persoon, is deelname mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om alleen iets te maken, of met een groepje. Voor kinderen een fantastische manier om ook deel te nemen aan de fruitcorso.

Kaartjes kopen
Toeristen die deze fruitcorso hebben bezocht, zijn ontzettend enthousiast. Ze zijn heel erg onder de indruk van de mooie praalwagens en al die uren werk die daar ingezeten hebben. Het is een groot spektabel. Wil je nu verzekerd zijn van een mooie plek, zodat je alle praalwagens goed kan zien, bestel dan van te voren kaartjes. De tickets zijn zeventien euro vijftig per stuk. Er zijn drie tribunes geplaatst het centrum waar je een kaartje voor kan kopen. Zo weet je zeker, dat je straks de allerbeste plek hebt.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner