Vlieland

Vlieland

Vakantie Vlieland – hoogste punt Vlieland 45 meter
De waddeneilanden zijn voor veel Nederlanders bijna een stukje buitenland. Het ligt dan wel in Nederland maar doordat de Waddenzee er tussen zit is het net alsof je de oversteek maakt naar een andere land. Vlieland is het tweede eiland vanuit het westen gezien en behoort toe aan de provincie Friesland. Het eiland is in feite een grote zandbank, net als de overige waddeneilanden en verplaats ieder jaar een klein stukje. De hoogste duintop ligt op ongeveer 45 meter hoogte.Een vakantie Vlieland is een unieke ervaring. Als je een vakantiehuis aan het water op de Waddeneilanden wilt huren, is een verblijf op dit rustgevende eiland een goede keuzd.

Topparken wellness banner

Eiergat en erosie op Vlieland

Het eiland telt zo’n 1.000 inwoners en herbergt 1 dorp, Oost Vlieland. Het buureiland Texel heeft ooit een oud stukje Vlieland aan haar eigen eiland toegevoegd. Dat komt door het eroderen van de eilanden, dat jaar in jaar uit blijft doorgaan. Het stukje oud Vlieland heet officieel Eierland en is ooit ontstaan op het Eierse Gat. Door de zeestromen, die aan weerszijden van de eilanden aan veranderingen onderhevig waren, is Eiergat losgeslagen van Vlieland, en is later aan Texel vast geklonken om daar verder aan te groeien. Veel mensen die een vakantie Waddeneilanden kiezen, kiezen voor Ameland of Texel. Vlieland is meer voor de rustzoekers, vogelaars en natuurliefhebbers. Je kunt ook een aangepast vakantiehuis Nederland op één van de Waddeneilanden huren. Voor een rolstoelvakantie Vlieland bijvoorbeeld.

Onderdeel van Atlantikwall
Vlieland was niet altijd een onderdeel van Friesland. Tot 1942 behoorde het tot Noord Holland, net als buur eiland Terschelling. Het waren de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog die tijdens de bezetting besloten om het eiland aan Friesland toe te bedelen. Dit is naderhand nooit meer gewijzigd. Tijdens die bewuste oorlog diende Vlieland als strategisch punt en was het onderdeel van de Duitse Atlantikwall. Op een gegeven moment bevonden zich op het eiland meer Duitse soldaten dan dat er inwoners waren.

landal huisjes met sauna banner

In 1 dag rond het eiland fietsen
Het winderige eiland met veel zonuren is een uitermate geschikte omgeving om een vakantie aan zee door te brengen. Veel jongeren komen in de zomer samen op campings om een week of twee bij de ouders weg te zijn, en hier te genieten van elkaar en het strand. Als je van rust en ruimte houdt ben je op Vlieland ook aan het juiste adres. Rondom, en door het eiland, heb je een keurig netwerk aan fietspaden waardoor je in 1 dag rond het eiland kan fietsen. Met een harde wind kan dit nog een hele uitdaging zijn. Een fietsvakantie Vlieland is een geweldige ervaring. Als je een vakantie Vlieland wilt boeken met het oog op een wandel- of fietsvakantie en je hebt zelf geen fiets. Op Vlieland is het mogelijk een fiets te huren.

Vuurwerkvrij Vakantiepark op Vlieland boeken.

Heb je een hond en ben je bang voor de stress bij je hond die vuurwerk met zich mee brengt? Als je met kerst, nieuwjaarsdag en Oud en Nieuw geen vervelend knalvuurwerk wilt ervaren, zit je op Vlieland goed. Op Vlieland bevinden zich namelijk diverse vuurwerkvrije vakantieparken. Je vindt hier meer informatie over het thema “vuurwerkvrij vakantiepark Nederland” en de stress bij honden.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner

One thought to “Vlieland”

Reacties zijn gesloten.