Ameland

Boek je vakantie in Ameland

Waarom een vakantie in Ameland of op een ander Waddeneiland boeken? Een vakantie in eigen land wordt steeds populairder. De Waddeneilanden bieden daarbij naast veel natuur ook avontuur. Met al het moois dat Noord-Nederland te bieden heeft, is dat ook helemaal niet zo gek. Ameland is de ideale bestemming om lekker de rust en natuur op te zoeken. En ook in het kader van single reizen Nederland wordt Ameland vaak bezocht.

Topparken wellness banner

Leuke activiteiten op Ameland.

Maar op het eiland zijn ook zeker genoeg leuke en leerzame activiteiten te vinden voor jong en oud. Het is de plek voor een actieve of natuurvakantie. Een mooie plek aan de Waddenzee.

Afwisselende natuur op de Waddeneilanden

Ameland wordt veel bezocht door vakantiegangers die graag door het mooie landschap wandelen of fietsen. De natuur op het eiland erg afwisselend. Ameland wordt ook wel de Waddendiamant genoemd, door de prachtige stranden met bijbehorende duinen, de bossen, de wadden en de polders. Tussen deze uitgestrekte natuur liggen de gezellige dorpjes Nes, Buren, Ballum en Hollum. Over het hele eiland verspreid liggen tal van accommodaties, uiteenlopend van knusse huisjes voor een stel tot grote villa’s voor grote gezelschappen en gezellige vakantieparken voor het hele gezin. Ameland is ook de ideale plek om rustig vakantie te vieren met een hond.

natuurhuisje op Ameland huren

Op zoek naar een huisje midden in de natuur? Het Waddeneiland Ameland biedt vele comfortabele accommodaties op de mooiste plekken. Zo zijn veel vakantiehuisjes gelegen in de duinen, nabij het strand. Het eiland beschikt over verschillende vakantieparken, campings en hotels, maar er vindt ook veel particuliere verhuur plaats van heerlijke vakantiewoningen.

Het is een eiland met 4000 inwoners

Doordat Ameland minder dan 4000 inwoners heeft, is het over het algemeen een heerlijk rustig eiland. Voor natuurliefhebbers is dit natuurlijk ideaal. Bovendien is de natuur prachtig en zijn er veel lange fiets- en wandelroutes. Zo bevindt zich in Oost-Ameland een natuurgebied dat zelfs nog steeds groter wordt als gevolg van zandafzetting. En daarnaast natuurlijk het lang uitgestrekte strand van wel bijna dertig kilometer. Bovendien is het strand zo breed en lang, dat je nooit andere vakantiegangers in de weg zal zitten. Zoek je een vakantieplek in Nederland met veel bos, strand en stilte? dan is dit Waddeneiland, zeker in de maanden buiten juli en augustus om de ideale vakantieplek.

Toegankelijk Ameland voor mindervaliden

Voor mensen met een fysieke beperking is Ameland ook een geschikte Waddeneiland. De Gemeente Ameland en de ondernemers op het eiland zetten zich zoveel mogelijk in om het eiland toegankelijk te maken voor mindervaliden. Zo is het gebruik van een rolstoel gratis en zijn er aangepaste toiletten en douches aanwezig. Ook veel vakantieparken hebben voorzieningen voor mindervaliden aangebracht. Ook worden er activiteiten georganiseerd waar ook mensen met een beperking aan kunnen deelnemen. Bovendien zijn er sinds kort op het strand van Ameland speciale elektrische rolstoelen aanwezig, zodat mensen met een beperking het strand op kunnen en de rolstoel zelfstandig kunnen bedienen. Als je een mindervalide vakantiehuis wit huren op een rustige plek, is dit Waddeneiland zeker geschikt.

Op vakantie met de hond

Op Ameland zijn ook veel vakantiehuisjes beschikbaar waar honden zijn toegestaan. Uiteraard is het belangrijk om bij het boeken op te letten of honden in de betreffende accommodatie toegestaan zijn en om vooraf aan te geven dat een hond tot het reisgezelschap behoort. Met de hond op Ameland is het ideaal om lekker naar het strand te gaan. Het is toegestaan voor honden om gedurende het hele jaar vrij rond te lopen op de stranden. Echter, bij strandovergangen moeten honden vaak aangelijnd worden. Deze plekken staan vaak duidelijk aangegeven. De bossen op Ameland waren daar niet van nature. Rijkswaterstaat heeft in de buurt van elk dorp bos aangelegd, aangezien zij veel last ondervonden van de wind.

landal huisjes met sauna banner

Veel bossen

Huisje in het bos huren? Bij elk dorp op Ameland is dus een bos te vinden, waar prachtige wandelingen met de hond gemaakt kunnen worden. Ook in het dorp Nes zijn honden meer dan welkom. Het dorp beschikt over mooie terrassen, waar vaak voor de hond (gratis) drinkbakjes met water worden aangeboden. In het dorp moet de hond wel aangelijnd zijn. Mocht de hond medische zorg nodig hebben, dan is in Nes een dierenarts beschikbaar. Vind hier een vakantiehuis met hond Waddeneilanden.

Activiteiten op Ameland

Uitgebreide wandelen en lange fietstochten maken wordt uiteraard op Ameland veel gedaan. Bovendien kan je op de fiets gemakkelijk het hele eiland verkennen. Maar naast fietsen en wandelen, zijn er ook andere sporten te beoefenen, zoals zeilen, surfen, raften, suppen, strand golfen en nog veel meer. Maar ook wanneer de weersverwachting niet ideaal is, zijn er op Ameland nog genoeg leuke uitjes mogelijk. Denk eens aan het bezoeken van diverse musea, de vuurtoren, het Natuurcentrum en de molen.

Ameland Adventure

Voor de avontuurlijke vakantieganger biedt Ameland Adventure verschillende spannende activiteiten aan op het strand. Zo hoeft een vakantie naar Ameland zeker geen saai uitstapje te worden. Bij Ameland Adventure kan je terecht voor onder andere strandzeilen, raften, surfen, beachvolleybal, powerkiten, kitebuggyen, suppen en boogschieten. Deze activiteiten zijn erg leuk als bedrijfsuitje in grote gezelschappen, maar zijn ook zeker geschikt voor kleinere groepen of individuen die wel van een beetje uitdaging houden.

Robbentocht

Als je een vakantiehuisje huurt op Ameland kan tijdens je verblijf een bezoek aan de zeehondjes niet ontbreken. Met een twee uur durende tocht met de Robbenboot zijn de zeehonden op Robbeneiland duidelijk te aanschouwen. Robbeneiland bevindt zich tussen Terschelling en Ameland. Op dit eilandje wonen deze aandoenlijke zeehonden. Deze tocht is te maken bij alle weersomstandigheden, doordat het zonnedek op de boot ook overdekt kan worden. Hierdoor zit je altijd droog en zijn de zeehonden nog steeds goed te zien. Kinderen kunnen zich vermaken in de aanwezige speelzaal. Daarnaast is het toegestaan om tijdens deze tocht honden mee te nemen, indien deze aangelijnd zijn.

Het Natuurcentrum, voor jong en oud

Het Natuurcentrum is een van de musea die op Ameland te vinden zijn. In dit museum kom je meer te weten over de achtergrond van het eiland, verschillende activiteiten en exposities. Het Natuurcentrum is leuk voor jong en oud, doordat het museum niet alleen informatie over het eiland laat zien, maar dit ook interactief presenteert waardoor je het zelf kunt beleven. In het Natuurcentrum bevinden zich verschillende aquaria en een groot aquarium waar geregeld voorstellingen plaatsvinden. Vanaf het plateau op de toren krijg je een prachtig uitzicht over de zee en het wad. Het museum en het uitzichtplateau zijn beiden rolstoeltoegankelijk. Ook dat maakt dit unieke eiland aantrekkelijk voor een vakantie voor mindervaliden.

Musea op Ameland

Houd je van musea en cultuur? Het Bunkermuseum, het Landbouw Juttersmuseum, het Sorgdrager Cultuurhistorisch museum en het Maritiem Centrum/Abraham Fok zijn op dit eiland te vinden. Kortom, Ameland heeft veel meer te bieden dan uitsluitend rust en natuur.

center parcs banner