Reisverzekering afsluiten

Reisverzekering afsluiten, wel of niet doen?

Als we op reis gaan, kunnen we een reisverzekering afsluiten. Veel mensen doen het automatisch bij het boeken vakantiehuisje, stedentrip rondreis of vaarvakantie. Anderen vinden het afsluiten van een reisverzekering maar onzin en onnodig geld uitgeven. Maar wie heeft er nu gelijk? Is het afsluiten van een reisverzekering verstandig en noodzakelijk? of kan je zelf wat risico nemen en de verzekering achterwege laten. Wij denken dat dit van persoon tot persoon verschillend is en dat er geen passend antwoord op de vraag te geven is of je wel of geen reisverzekering moet afsluiten. De tekst op deze pagina kan helpen bij je besluit wel of niet extra verzekerd op reis te gaan.

Topparken wellness banner

soorten reisverzekeringen.

Je hebt een grote lijnen 2 typen reisverzekeringen. bij de ene ben je doorlopend verzekerd en bij de ander bekijk je per reis of je deze wel of niet afsluit. De laatste versie noem je een tijdelijke reisverzekering. Je bent dan verzekerd voor één bepaald bepaalde reis. Voor één bepaalde periode. In de polis van je reisverzekering staat dan vermeld wanneer je verzekerd bent en tegen welke risico’s. Ook staat er in welk land of werelddeel en met wie. Als je een reisverzekering afsluit voor een vakantie binnen Nederland heb je meestal standaard Europadekking. Bij een watersportvakantie Nederland is het volgens de experts ook verstandig een reisverzekering af te sluiten. En verder moet je boot of sloep verzekerd zijn.

Bij de doorlopende reisverzekering

Bij de doorlopende reisverzekering ben je 365 dagen per jaar verzekerd tijdens je vakanties en ook daar kan je kiezen voor een bepaalde dekking. Je kunt als het ware de standaard dekking uitbreiden met diverse zaken die je tegenkomt het afsluiten van de polis. Denk ook aan een uitbreiding annulerings dekking en het verzekeren van een dure camera of geld.

landal huisjes met sauna banner

Maar, wel of geen reisverzekering afsluiten?

De vraag is nog niet beantwoord, is reisverzekering afsluiten noodzakelijk. is het verplicht? Een reisverzekering afsluiten, is volgens de wet niet verplicht. Een reisorganisatie zal je het ook niet kunnen verplichten. Om deze af te sluiten, verstandig is het in de meeste gevallen wel. Of je nu 7 dagen in Nederland verblijft of een maand in het buitenland, je loopt op reis nu eenmaal een bepaald risico.
De meeste risico’s zijn te verzekeren. Natuurrampen, coronavirus, extreme sporten, zijn niet te verzekeren. Opzet, dus expres schade maken is nooit verzekerd en zelfs strafbaar. Maar, ook bij een vakantie Nederland, loop je een risico op schade of ongeval.

Wanneer is het verstandig om altijd een reisverzekering af te sluiten?

De meeste experts raden je aan bij een vakantie in het buitenland in iedere geval een reispolis met uitgebreide dekking en extra medische kosten af te sluiten. En in het geval dat je bijvoorbeeld op wintersport gaat, gaat bergklimmen of duiken wordt aangeraden deze extra risico’s middels een aanvullende polis zo goed mogelijk af te dekken. Daarbij is de dekking repatriëring belangrijk. Bij een vakantie in Nederland lijken de risico’s veel kleiner. Maar ook dan kan je pech hebben en kunnen je spullen gestolen worden, een ongeval krijgen of op een andere manier schade hebben. De premie van een reisverzekering is relatief laag. Een ieder moet echter zelf de beslissing nemen of het afsluiten van een tijdelijke of doorlopende reisverzekering wenselijk is.

Geen rechten ontlenen aan deze tekst.

Heb je vragen over een reis- en annuleringsverzekering? Stel ze aan een verzekeringsadviseur of andere deskundige. Aan de rechten van de tekst op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Iedere persoonlijke situatie is anders en iedere financiële situatie, gezinssituatie en belang. Als je besloten hebt wel een reisverzekering af te sluiten, vergelijk dan zo goed mogelijk de dekking, voorwaarden en premies. Het afsluiten van een tijdelijke of doorlopende reisverzekering is iets wat ieder voor zichzelf beslist.

center parcs banner