Landgraaf

Landgraaf

Landgraaf ligt in de provincie Limburg, in een regio met een rijk verleden, die wel de Oostelijke Mijnstreek genoemd wordt. Een gebied dus dat in het verleden gekenmerkt werd door de mijnbouw.

Topparken wellness banner

De naam komt naar alle waarschijnlijkheid van de mysterieuze gracht uit de prehistorie, die hier door het gebied loopt, van Landgraaf naar een schitterend gebied met veel heide. En dat is meteen weer één van de meest belangrijke natuurlijke gebieden in de regio.

Nu zal je waarschijnlijk denken, waar ken ik dit plaatsje van.

Laten we het zo zeggen dat plaats en gemeente erg muzikaal zijn, met veel muzikanten, muziekkorpsen, drumbands enzovoorts. Gaat je al een lichtje branden? Inderdaad, hier wordt ieder jaar één van de meeste bekende festivals georganiseerd, dat wereldwijd in binnen- en buitenland bekend is, Pinkpop.

Pinkpo wordt georganiseerd aan de voet van de Wilhelminaberg, in en rond Megaland. Een spektakel dat vanzelfsprekend erg belangrijk is voor de gemeente, maar het is absoluut niet de enige bezienswaardigheid.

Bezienswaardig zijn onder andere de kastelen Wormdal en Strijthagen, en het stadspark Gravenrode. De grootste bezienswaardigheid is echter het landschap en de natuur rond Landgraaf, met daarin de vele hoeves, die meestal wit zijn in dit gedeelte van Limburg, en een aantal authentieke watermolens.

Dit gedeelte van Limburg wordt dan ook wel gezien als een gebied dat vele traditionele waarden heeft weten te behouden, en waar je nog steeds goed kunt bekijken hoe dit gebied er 100 jaar geleden uitzag. En dat komt weer door die hoeves en watermolens, die liefdevol gerestaureerd zijn, en vaak werkelijk een plaatje zijn.

landal huisjes met sauna banner

Ga je hier op vakantie, dan moet je ook zeker de tijd nemen om door het buitengebied te trekken. Het beste niet per auto, maar te voet of op de fiets.

Over fietsen gesproken, dit is vanzelfsprekend ook het gebied waar wielrenners helemaal warm van worden, met regelmatig Landgraaf als etappeplaats of finish van grotere wielerwedstrijden. En diverse professionele wielrenners en ploegen komen hier natuurlijk trainen op de heuvels.

Landgraaf biedt wintersport

Bovendien, Landgraaf is één van de meest belangrijke wintersportplaatse van Nederland. En dan bedoelen we niet het uitzonderlijke geval dat er eens voldoende sneeuw valt op de hellingen van de heuvels, want hier kan je gewoon het hele jaar door van de sneeuw genieten.

Wil je een dagje skiën, dan biedt Snowworld ideale omstandigheden, in een gigantische overdekte sneeuwhal.

Altijd sneeuw, ook al zou dit buiten als sneeuw voor de zon smelten. Soms is dat best een gek idee, maar als je niet direct in staat bent om op ieder moment dat je wilt skiën naar de wintersportlanden te reizen, is Snowworld een ideale vervanger.

Hier kan je letterlijk en figuurlijk een dagje, of een weekendje gaan wintersporten.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner