Limburg

Limburg

Vakantie Limburg – Buitenland in het binnenland
Vakantie in Limburg boeken?
Limburg is een fantastisch gebied voor een wandel- of fietsvakantie.
Je kunt met name een geweldige fietsvakantie Nederland in Zuid-Limburg boeken. Boek wel een fietsvakantie Zuid-Limburg met bagagevervoer want de heuvels en afdalingen zijn stijl.

Topparken wellness banner

Neanderthalers en Romeinen

Ooit een gebied dat werd bewoond door Neanderthalers, later bezet door de Romeinen, en tweehonderd jaar geleden was het een regio dat lag in zowel Nederland als in België. De naam Limburg vindt zijn oorsprong in een kasteel dat deze naam droeg in een dorpje vlakbij het Belgische Luik. Tegenwoordig is de provincie Limburg één van de twaalf Nederlandse provincies, en het in het zuidoosten tegen de Duitse grens en in het zuiden en westen tegen de Belgische grens. Door de ligging heeft de provincie de bij veel mensen de naam dat het meer buitenland is dan binnenland.

Limburg biedt industrie en verborgen schatten

Limburg kent vele geheimen en verborgen schatten. Zo staat de provincie onder bekend om de mergel winning. In het Noorden werd in oude tijden veel turf gewonnen en in het midden boden de kolenmijnen veel werk aan de bewoners van de langgerekte provincie. De hoofdstad van de provincie is Maastricht en ligt in het uiterste zuiden, niet ver van de Belgische grens. Maastricht ligt aan de Maas, dezelfde rivier die zo belangrijk is voor de Rotterdamse haven, helemaal aan de andere kant van het land. Wie Zeeuws Vlaanderen te ver vindt vanuit Nederland, deze regio is een prima alternatief voor een familieweekend of vriendenweekend.

Rolstoelvriendelijke bungalowparken in Limburg.

Wil je een vakantie Limburg boeken maar ben je rolstoelgebonden?? Geen nood, in Limburg vind je diverse rolstoelvriendelijke bungalowparken.  Zo vind je in Vakantiepark Schin op Geul een 4 of 6 persoons bungalow welke rolstoelvriendelijk is.  Ideaal als je vanuit een landelijke en heuvelachtige omgeving Limburg wilt verkennen.

Valkenburg aan de Geul
Indien je aan een vakantie Limburg denkt, kan je haast niet om Valkenburg aan de Geul héén. Als je rondloopt in één van de vele steden of dorpjes in Limburg dan valt je op dat het dialect zeer sterk en bijzonder is. De Limburgers zelf zien hun dialect echter als taal, en in 1997 is het Limburgs dan ook officieel erkend al Streektaal. Voor een vakantie dalen veel Nederlanders graag af naar het zuiden van Limburg omdat daar het landschap opvallend veranderd, met plotseling opkomende heuvels. De meest bekend plaats waar naartoe wordt afgereisd is Valkenburg aan de Geul. Dit dorp had in hoogtijdagen in de jaren tachtig het meest aantal toeristen per jaar in de gehele provincie.

landal huisjes met sauna banner

Vakantiehuis met sauna in Limburg huren

Je kunt ook een vakantiehuis met sauna in Limburg huren. Zowel in Noord-Limburg als Zuid-Limburg zijn er huisjes en bungalows te huur met privé sauna. Een infraroodsauna of Finse sauna in je vakantiehuis verheugt het comfort in je huisje aanzienlijk. En een privé sauna betekent dat je deze ook als alleenstaande kunt huren en gebruiken. Ideaal als je in je eentje een weekendje Limburg boekt bijvoorbeeld. Hier vind je meer informatie over het boeken van een vakantiehuis met sauna in Nederland.

Bourgondisch leven
Valkenburg is vandaag de dag nog altijd zeer populair. Dat komt onder meer door de vele grotten die de omgeving rijk is. In het centrum van het dorp, en daarbuiten, zijn veel grotten te bezichtigen. Veder kun je in de omgeving kastelen bezichtigen, of gewoon genieten van de prachtige, natuur en het rustige leven, weg van de hectiek van het drukke westen. En als je in Limburg aankomt moet je zeker eens de beroemde Limburgse vlaai proberen. Zet dat dieet maar even uit je hoofd want Limburgers houden van een Bourgondisch leven.

Vakantiehuis met 10 slaapkamers in Limburg boeken.

Voor diegenen die een groot vakantiehuis met tenminste 10 slaapkamers in Zuid-Limburg zoeken, is het goed om te weten dat er een website bestaat waar je niet alleen kunt zoeken op “aantal personen” maar ook op “aantal slaapkamers: Het is via die site mogelijk een groot vakantiehuis met 10 slaapkamers
in Limburg of elders in Nederland te huren.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner