Huis Ruurlo

Ruurlo

In de regio Achterhoek, in Gelderland ligt het dorp Ruurlo, in de gemeente Berkelland. De gemeente is een samenvoeging is van meerdere leuke dorpen, zoals Borculo, Eibergen en Neede. Een dorp dat makkelijk met openbaar vervoer te bereiken is, dankzij de spoorlijn Winterswijk – Zutphen, of met de auto. Goed ontsloten dus.

Topparken wellness banner

Ruurlo ligt, net als veel andere dorpen in de Achterhoek, midden tussen akkers, eilanden en bossen. En ook hier komen toeristen graag om te genieten van, wat wel genoemd wordt, het simpele platteland. Een gebied waar stress vaak ver weg is, en waar genieten nog is toegestaan. En dat is van toepassing op de inwoners, maar natuurlijk ook op gasten en toeristen.

Ruurlo is dus een best wel geliefde vakantiebestemming, hoewel de meeste mensen er langs zullen rijden. Zutphen en Winterswijk worden wat meer aantrekkelijk gevonden worden, en krijgen dus wat meer bezoekers. Dat is begrijpelijk, maar eigenlijk ook heel erg jammer. Dit dorp heeft echt veel te bieden.

Het Aantrekkelijke Ruurlo

Allereerst natuurlijk de rust. Want hier kan je, en dat kan je eigenlijk op weinig andere plekken in Nederland, nog echt genieten van de rust en de natuur. Dat kan tijdens tal van verschillende wandelingen, en op verschillende fietsroutes. De meeste wandel- en fietsroutes hebben bovendien nog wat speciaals. Ze lopen namelijk langs diverse kastelen in Ruurlo, en de omliggende dorpen. Zoals bijvoorbeeld Vorden en Borculo.

De meest aantrekkelijk fietsroute is daarbij wel de kastelenroute, die langs een groot aantal verschillende kastelen en havezaten loopt. Aan die havezaten en kastelen kan je overigens ook al zien dat dit gebied ook in vroegere tijden al erg geliefd was, ook voornamelijk om de rust. Hoewel de regio ook vak bevochten is.

landal huisjes met sauna banner

Als je een keer per fiets de omgeving door wilt rijden, en fietsen kan je ter plaatse huren, en ook in de omliggende dorpen, dan zal je waarschijnlijk toch wel iets bijzonders opvallen, want ieder kasteel, en iedere havezate is liefdevol gerestauraeerd, en wordt ook buitengewoon goed onderhouden, wat natuurlijk een dure hobby is.

Vandaar ook dat diverse gebouwen vandaag de dag niet alleen maar om te wonen gebruikt worden. Maar vaak ook voor andere doeleinden. Sommige worden dan ook gebruikt als restaurant of iets dergelijks. Soms kan je zelfs in een kasteel trouwen.

Wil je niet de hele route af fietsen of wandelen, dan kan je ook huis Ruurlo bekijken. Vlak bij dit leuke dorpje. De eigenaar heeft plannen om er een museum over Carel Willinkte vestigen. Natuurlijk ter ere van de Nederlandse kunstschilder.

Als je het kasteel ziet, dan kan het voorkomen dat het bekend voorkomt. Vooral als je al wat ouder bent. Het kasteel is namelijk het kasteel uit de jeugdserie de Zevensprong. En het is dus mogelijk om dit kasteel te gebruiken als trouwlocatie. Overigens helpt de gemeente Berkelland je graag de trouwerij de mooiste dag van je leven te maken, en zijn er ook nog tal van andere mooie trouwlocaties in de gemeente en omliggende dorpen.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner