Zeeuws Vlaanderen

Zeeuws Vlaanderen

Zeeuws Vlaanderen, het meest zonnige gebied van Nederland
Dicht bij de Belgische grens, in het meest zuidwestelijke deel van Nederland bevindt zich één van de meest zonnige delen van heel Nederland. Als je een vakantiehuis Zeeland wilt huren dicht bij Vlaanderen, moet je hier zijn. Zeeuws Vlaanderen behoort tot de provincie Zeeland. Ten zuiden ligt België en is het slechts een korte rit naar bijvoorbeeld Antwerpen. Zeeuws Vlaanderen is een gebied dat rijk is aan water, landerijen en verschillende natuurgebieden. Er zijn drie gemeenten, Sluis, Terneuzen en Hulst. Elke gemeente heeft een aantal dorpen onder haar bestuur. Sluis is met name bij strandgangers enorm in trek en ligt aan de Noordzee.Wie een goedkoop familieweekend in Nederland wil vieren, moet eens kijken of er een familieweekend accommodatie Nederland in Zeeuws Vlaanderen beschikbaar is. Grote vakantiehuizen en groepsaccommodaties zijn in Zeeuws-Vlaanderen soms tot 20 % goedkoper dan elders in Nederland of België.

natuurhuisje met sauna banner

Zeeuws Vlaanderen is ruig en krachtig

Van de badplaatsen zijn Cadzand Bad en Breskens waarschijnlijk het meest bekend en populair. Deze plaatsen zijn ideaal voor een strandvakantie. Daarnaast zijn er meer ongerepte stranden zoals Nieuwvliet en Groede, die op hun beurt weer opvallen omdat de natuur voor het grootste gedeelte volledig vrij spel heeft. Dit maakt de provincie als het ware een ruig gebied waar de wind vrij spel heeft, en waar de vrijheid bijna voelbaar is. Dat is dan ook meteen de kracht van de windrijke en zonrijke provincie, de natuur dringt binnen tot in je ziel en geeft je het gevoel volop in het leven te staan. Boek hier een vakantiehuis Cadzand Bad.

Goedkoop weekendje Nederland boeken

De prijzen van huisjes en chalets in Zeeuws-Vlaanderen zijn meestal goedkoper dan elders in Zeeland. Uitzondering is Cadzand-Bad waar het prijsniveau te vergelijken is met bijvoorbeeld Domburg of Kouderkerke. Maar een weekend huisje huren in Zeeuws-Vlaanderen betekent meestal dat je een goedkoop weekendje Nederland kunt boeken. Dat geldt zeker voor vakantiehuisjes in de omgeving van Paal of Sluis.

landal huisjes met sauna banner

Mosseldorp Philippine

Eén van de belangrijkste plaatsen is Terneuzen. Dat komt voornamelijk door het kanaal dat er ligt waar veel scheepvaart verkeer doorheen komt. Vooral Vlamingen komen hier graag en bezoeken massaal het mosseldorpje Philippine, waar je heerlijk kan genieten van vers geoogste mosselen. In het algemeen is Zeeuws Vlaanderen dun bevolkt, er wonen 147 mensen per vierkante kilometer. De stranden bieden een uitgelezen kans om eens goed te gaan uitwaaien. Dat kan op zomerse dagen maar ook in de winter, als het er onstuimig tekeer kan gaan is de kuststrook een geweldige plek om te vertoeven. Veel mensen die een hond hebben, vieren hier hun vakantie. Op veel stranden in Zeeuws Vlaanderen zijn honden al of niet aangelijnd toegestaan. Ideaal voor een weekendje met hond of een vakantie met hond in een huisje met omheinde tuin.

Zeeuws Vlaanderen, allesbehalve zuinig

Zeeuws Vlaanderen is een heerlijk stukje Holland dat bijna in België ligt en daardoor Vlaamse trekjes heeft, wat wij Hollanders weer heel aandoenlijk en leuk vinden. In het gehele gebied kun je er overnachten in hotels of bed & breakfasts, en kan je de Zeeuwse gastvrijheid eens zelf ervaren. Het zal je opvallen dat de Zeeuwen allesbehalve gierig of zuinig zijn zoals in de rest van Nederland veel wordt gezegd, maar juist hun prachtige gebied met jouw willen delen. Er zijn veel goede restaurants, mooie fietspaden en veel wandelpaden. Dat maakt dit mooie gedeelte van Nederland ideaal voor een familieweekend, dagje uit of een weekendje weg met hond. Ook voor een vuurwerkvrije vakantie met hond, kan je op dit unieke stukje Nederland terecht.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner

One thought to “Zeeuws Vlaanderen”

Reacties zijn gesloten.