Bezienswaardigheden Middelbu

Bezienswaardigheden Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland, en is absoluut naast zee en strand één van de leukste steden, met tal van attracties en bezienswaardigheden.

Topparken wellness banner

De prachtige en indrukwekkende stad ligt op Walcheren, en wordt ook wel gezien als een groot openlucht museum.

Middelburg is de grootste plaats van de provincie Zeeland, in oppervlakte, maar ook in aantal inwoners.

Het Kanaal van Walcheren loopt midden door de stad.

Dit omdat de stad heel anders is dan alle andere Nederlandse steden.

Hieronder een paar van Middelburgs meest bekende bezienswaardigheden en attracties, die een vakantie in Zeeland nog leuker maken.

landal huisjes met sauna banner

Het stadhuis
Het stadhuis van Middelburg bevindt zich op de markt van de stad. Het kan wel gezien worden als een heel imponerend gebouw. Dit door de grootte en de uitstraling van het gebouw. Het stadhuis werd in de 15e eeuw gebouwd. Er was op gerekend dat dit ongeveer 50 jaar ging duren. Als je de binnenkant van het stadhuis wilt zien dan kan dit onder begeleiding van een gids.

Abdij van Middelburg
Zoals de naam al doet vermoeden is di teen voormalige abdij. Deze abdij bevindt zich in het centrum van Middelburg. Het grootste gedeelte van de abdij is al in de 11e eeuw gebouwd. Aan het einde van de 16e eeuw moesten alle monniken de abdij verlaten. Sindsdien is dit eigenlijk ook geen abdij meer aangezien het toen voor andere doeleinden gebruikt werd. Op dit moment kun je een gedeelte van het Zeeuws museum in deze abdij vinden.

Lange Jan
Dit is één van de torens in de voormalige abdij in Middelburg. De Lange Jan bevindt zich tussen de Koorkerk en de Nieuwe Kerk. De Lange Jan is een van de meest populaire dingen om te bekijken tijdens een vakantie naar Middelburg. Je kunt deze toren namelijk beklimmen en dat zorgt voor een prachtig uitzicht over de gehele stad.

Mini Mundi
Het Mini Mundi is een entertainmentpark aan de rand van Middelburg. Je hebt hier een aantal speeltuinen, sommige overdekt en andere in de buitenlucht. Ook zijn er wat andere attracties te vinden. Denk hierbij aan een aantal achtbanen en een vliegend schip. Miniatuur Walcheren ligt hier ook. Hier vindt je alle bouwwerken van Middelburg in het klein.

Zeeuws Museum
Het Zeeuws Museum zit in de abdij van Middelburg. Deze werd niet meer als abdij gebruikt dus kon het museum hier haar deuren openen. In het Zeeuws Museum vind je vooral veel Zeeuwse wandtapijten. Maar je kunt er ook andere soorten dingen vanuit de hele wereld bewonderen.

[wp_ad_camp_1]

center parcs banner